Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά μαζί με τον Χριστό !! (Κατηχητικό Δ΄- Στ’ Δημοτικού)

Έναρξη Κατηχητικών 25/9/21

Η πρώτη συνάντηση στο Κατηχητικό ξεκίνησε με την ευλογία του Θεού! Όλοι μαζί στο πανέμορφο προαύλιο του ναού μας αγιαστήκαμε στην ακολουθία του αγιασμού που τέλεσε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης, οποίος είναι υπεύθυνος των Κατηχητικών Συνάξεων του ναού και ο ίδιος διακονεί ως Κατηχητής.

Στο τέλος καλωσόρισε τα παιδιά και τα συμβούλευσε και τα παρότρυνε να μην χάνουν κανένα μάθημα του Κατηχητικού γιατί αφενός είναι μία μέρα την εβδομάδα αφετέρου είναι μοναδικά.

Στη συνέχεια το κατηχητικό μας γνώρισε τον χώρο του και κάθε παιδί έκανε την εγγραφή του για την φετινή χρονιά 2021-2022. Καθίσαμε στην παρέα μας γνωρίσαμε τα καινούρια παιδιά, αστειευτήκαμε και μάθανε πως το τμήμα μας ονομάζεται «Άγιος Προφήτης Μωυσής». Γνωρίσαμε εν συντομία τον βίο του Προφήτη και συζητήσαμε λίγο περισσότερο για την παράδοση του Νόμου του Θεού σ’ αυτόν. Εξηγήσαμε ότι και σήμερα ο Θεός μας δίνει τον Νόμο Του και το πιο ωραίο μέρος για να τον μάθουμε είναι το Κατηχητικό μας.

Και φυσικά δεν θα έφευγαν την πρώτη μέρα χωρίς παιχνίδι! Ένα πρωτότυπο memo με θέμα τα μέρη και τα αντικείμενα ενός ναού, τελετές και ιερά μυστήρια καθώς και αγιογραφίες μεγάλων εορτών του ετήσιου εκκλησιαστικού κύκλου. Περάσαμε υπέροχα εκείνη την ημέρα που επισφραγίστηκε με το ανάλογο γευστικότατο κέρασμα: ΠΑΓΩΤΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *