Το ταξίδι άρχισε!!!

Αγιασμός στο Κατηχητικό μας!

Κατηχητικό Προσχολικής και Α΄ Δημοτικού / 25/09/2021

Ο Μικρός Αγιασμός είναι Ακολουθία που τελείται για οποιαδήποτε ανάγκη τουΧριστιανού και σε οποιαδήποτε κατάσταση χαράς ή λύπης. Θα τον χαρούμε στηναρχή κάθε μήνα στην εκκλησία, στην έναρξη του σχολικού έτους , στα εγκαίνιακαταστημάτων, έργων, οίκοδομών και άλλου. Με τον Αγιασμό εύλογουνται επίσης διάφορα αντικείμενα όπως εικόνες, πράγματα, καταστήματα, πλοϊα και άλλα.Σε αντίθεση μετον Μικρό Αγιασμό που τελείται οποιαδήποτε στιγμή, ο Μεγάλος Άγιασμός τελείται δύο φορές το χρόνο. Την παραμονή των Θεοφανίων και άνήμερα τα Θεοφάνια σε ανάμνηση της Βαπτίσεως του Χριστού. 

Έτσι ξεκινήσαμε και φέτος την όμορφη και ζεστή αγκαλιά που προσφέρει η Ενορία στα παιδιά της. Με την ευλογία του Θεού ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης προϊστάμενος και υπεύθυνος νεότητας της ενορίας μας τέλεσε τον Αγιασμό.

Η Παρεούλα μας… Πω πω πόσο μας είχε λείψει!!!


Τα παιδιά ξετρελαμένα που βρεθήκαμε ξανά έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν το κατηχητικό τους. Το μάθημα ξεκινά. Όλοι μαζί πηγαίνουμε μπροστά στην Παναγία μας στο εκκλησάκι το μικρό, εκεί προσεχόμαστε όλοι να μας ευλογήσει το κατηχητικό και με την χάρη της να πάμε τα παιδάκια στην ποδιά της για να παίξουν με Το δικό της Παιδάκι.

Όλοι στην Παρεο΄υλα… 

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι να γνωριστούμε. Με λένε Ανδριάνα, Κωνσταντίνο, Ιωάννα, Ευαγγελία….. 
Μιλήσαμε για την χρονιά που θα έρθει, για τα ωραία πράγματα που θα μάθουμε, θα αγγίξουμε, θα μυρίσουμε, θα δούμε, θα παίξουμε, θα δημιουργήσουμε… Θα νιώσουμε!!! 
Και τώρα ας αγιάσουμε και το χώρο του Κατηχητικού μας.

Όλα τα παιδιά αγίασαν το κατηχητικό από γωνιά σε γωνιά μέσα και έξω.

Και η πρώτη ζωγραφική δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς πινέλα και χρώματα…. Και χεράκια…  Γιατί αφού σχεδιάσαμε μόνοι μας με πινέλα τον Σταυρό. Τα χεράκια μας μπλουμ έπεσαν μέσα στο πράσινο χρώμα. Ας γίνει το χεράκι  βασιλικός έτσι και το δικό μου το χεράκι να μοσχοβολά από καλές πράξεις και χειρονομίες. 

Και αφού παίξαμε και χαρήκαμε η ώρα πέρασε και θα πρέπει να φύγουμε ο μπαμπάς και η μαμά μας περιμένουν για να ετοιμαστούμε για αύριο που είναι Κυριακή. Πάμε στην Παναγία μας να της πούμε ευχαριστώ και να δώσουμε το ραντεβού μας για αύριο το πρωί στην εκκλησία!

Οδηγίες πως να φτιάξεις τον Σταυρό που φτιάξαμε στο κατηχητικό!

Αν θέλεις και εσύ να φτιάξεις τον Σταυρό που φτιάξαμε στο κατηχητικό θα χρειαστείς καφέ και πράσινη τέμπερα και ένα πινέλο. Σχεδιάζεις μία κάθετη και μία οριζόντια γραμμούλα. Άστο λίγο να στεγνώσει και ετοιμάσου να βάλεις το χεράκι σου στο πράσινο χρώμα. Όλη η παλαμίτσα πράσινη και… Ακούμπησε το χεράκι με το χρώμα στο κάτω μέρος του Σταυρού. Εάν θέλεις κάνε και άλλη βουτιά στο χρώμα για να είναι πιο φουντωτός ο βασιλικός  Είναι έτοιμο!!!!   

Αν δεν έχεις τέμπερες μπορείς να κατεβάσεις την ζωγραφιά και να την χρωματίσεις !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *