Kατασκηνωση Κατηχητικών - Γονείς Ενορίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Kατασκηνωση Κατηχητικών

Φωτογραφικό Υλικό > Έτος 2019
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ 27-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ
Πρόγραμμα: 1η Ημέρα  - 2η Ημέρα-Λειτουργία Κατασκήνωση                  
Παρουσίαση Αγίου Βασιλείου  Κατασκήνωση 27-28 Δεκεμβρίου 2019
           Ομάδα 3 1η Ημέρα
           Ομάδα 3 Ημέρα
Ομαδάρχισα: Μαριάμ Ρουμελιώτη
                                                                                                                                            


ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.

1.Κωνσταντίνα Παπακωστοπούλου Μsc Λογίστρια.
 Μητέρα παιδίων που συμμετείχαν
Παιδί και αθλητισμός, μοναδικές δραστηριότητες και ατελείωτο παιχνίδι, στιγμές μοναδικές, εμπειρίες ανεπανάληπτες και αναμνήσεις που κρατούν μια ζωή.Συγχαρητήρια!!!


2.Βασιλική Πολίτη 
Φοιτήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο κοινωνικών και πολιτικών επιστημών Αθηνών 

Φέτος στην ενορία μας έγινε η πρώτη χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση όπου συμμετείχαν παιδιά από τις κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας.
Τα παιδιά είχαν χωριστεί σε 3 ομάδες με βάση την ηλικία. Η πρώτη ομάδα ήταν τα παιδιά από προσχολική ηλικία έως πρώτη δημοτικού και το όνομα τους ήταν Βηθλεέμ, υπεύθυνες κατηχήτριες στην ομάδα ήταν η Νικολίτσα Σπηλιοπούλου και η Ουρανία Κορδού .Η δεύτερη ομάδα όπου ήταν τα παιδιά από δευτέρα δημοτικού έως έκτη δημοτικού είχαν το όνομα Άγιος Στέφανος και υπεύθυνες κατηχήτριες ήταν η Μάρθα Στίγκα, η Νεκταρία Αθανασοπούλου και η Βασιλική Πολίτη και η τρίτη ομάδα ήταν τα μεγαλύτερα παιδιά μας δηλαδή γυμνασίου λυκείου με το όνομα Άγιος Βασίλειος και υπεύθυνη κατηχήτρια ήταν η Μαριάμ Ρουμελιώτη.Υπεύθυνος και διοργανωτής όλη της κατασκήνωσης ήταν ο εφημέριος του Ναού π.Αντώνιος Ρουμελιώτης.
Μόλις μέσα σε δύο μέρες κατασκήνωσης τα παιδιά αποκόμισαν πάρα πολλά πράγματα. Αρχικά μάθανε το βίο του Αγίου που είχαν στην ομάδα τους και μάθανε να ψέλνουν και το μεγαλυνάριον του, επιπλέον κάνανε και κατασκευές σχετικές με τον Άγιο της ομάδας τους π.χ. φτιάξανε ένα εκκλησάκι με τον Άγιο Στέφανο...έπειτα κάτι που τους αρέσει πάρα πολύ ήταν το τραγούδι...παίξανε καραόκε και όλα μαζί τραγουδούσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.Επιπλέον επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και πήγαν στο γήπεδο ΣΕΓΑΣ όπου εκεί του περίμενε ένας έμπειρος αθλητής από τον Αθλητικό Όμιλο Γαλήνη και τους μίλησε για το άθλημα του Στίβου, τους έδειξε πως να κάνουνε διατάσεις και τους τόνισε ότι οι νίκες είναι ωραίες ,να νικάει δηλαδή κάποιος αθλητής αλλά και οι ήττες ακόμα καλύτερες διότι από ήττες σου μαθαίνεις και γίνεσαι πολύ καλύτερος...Τα παιδιά μάθανε την λέξη διακονία ,βοηθούσαν στο στρώσιμο του τραπεζιού, στο μάζεμα και γενικά όπου χρειαζόταν.Πριν από κάθε δραστηριότητα , στην έναρξη και στην λήξη της κατασκηνωτικής μέρας κάποιο παιδί διαφορετικό κάθε φορά χτυπούσε το τάλαντο. Τα παιδιά παίξανε πάρα πολλά παιχνίδια, όλα ομαδικά ώστε να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους και να κοινωνικοποιούνται. Επίσης ήρθε μια παιδίατρος και τους μίλησε για την σωστή διατροφή. Κάθε μέρα τους παρέχονταν 4 γεύματα πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό. Επιπρόσθετα υπήρχε ένα παρουσιολόγιο που εκεί τα παιδιά βάζανε ένα αυτοκόλλητο στο όνομα τους όταν είχαν πάει καλά στις δραστηριότητες που είχαν να επιτελέσουν αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βάζανε και ένα αυτοκόλλητο στο παιδί που πίστευαν ότι τα είχε πάει καλύτερα από αυτά σε κάποια δραστηριότητα και έτσι μάθανε να έχουν διάκριση και να ψηφίζουν σωστά με αντικειμενικότητα.

3.Ουρανία Κορδού
Φοιτήτρια Πανεπιστήμιο Πάτρας Απόστολος Ανδρέας του Τμήματος Φιλοσοφίας 
Εντυπώσεις Γονέων προς την κ.Ουρανία Κορδού Κατηχήτρια
" Ευχαριστούμε θερμά όλες τις κατηχήτριες για αυτό το υπέροχο διήμερο!!! Σας ευχαριστούμε που φροντίσατε τα παιδιά μας και στο παιχνίδι τους μα και στο φαγητό τους!!!!.
Και που τους μάθατε τόσο όμορφα και απαραίτητα πράγματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και τα δώρα, μα και για τη διατροφή τους!!!! " Λ.Χ.
"Ευχαριστούμε πολύ πολύ! Τα παιδιά μας πέρασαν υπέροχα! Έμαθαν τόσο όμορφα πράγματα, και δύο μέρες γνώρισαν τη πραγματική ουσία των Χριστουγέννων! Αγάπη, στοργή, ζεστασιά! Ευχαριστούμε ολόψυχα τις κατηχήτριες για το σπουδαίο έργο τους! Καλή πρωτοχρονιά και υγεία σε όλους μας!"Χ.Κ.
"Δεν έχω λόγια πως να σας ευχαριστήσω.....είσαστε άψογες !!!!! Ένα διήμερο ήταν τέλειο για τα παιδιά μας.... μπράβο και ευχαριστώ όλες τις κατηχήτριες ...."Α.Μ.
"Ευχαριστούμε πολύ για όλα!!!! Ήταν απλά υπέροχο!!!!" Γ.Δ.
"Τα είπατε όλα κορίτσια ....Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας .... Μην επαναλαμβάνομαι ....σας ευχαριστούμε και εσάς και τον πάτερ Αντώνιο...!!!!!! Καλή πρωτοχρονιά σε όλους!!!!" Ε.Λ.
"Ευχαριστούμε όλες τις κατηχήτριες και όλους όσους βοήθησαν με το δικό τους τρόπο και από το δικό τους πόστο για όσα προσέφεραν αυτές τις δύο ημέρες, και όχι μόνο, στα παιδιά μας. Ευχαριστούμε τους πνευματικούς μας πατέρες, π.Αντώνιο και π.Ιωάννη που πάντα είναι στο πλευρό των παιδιών μας και σε μας. Ο Θεός να τους ευλογεί." Σ.Σ.
" Όταν το πεντάχρονο παιδί σου λέει : μαμά θέλω να πάω για 100 μέρες κατασκήνωση.... τότε ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για όλα όσα τους προσφέρετε!!! Να σας έχει ο Θεός καλά και να συνεχίσετε το όμορφο έργο σας! Καλό και ευλογημένο νέο έτος!!!!" Γ.Φ.
"Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά. Νιώθοντας την ανάγκη να σας πούμε άπειρα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ" , προσευχόμαστε και ζητάμε από τον Άγιο Ιωάννη μας να σας ευλογεί, να σας φωτίζει, να σας δυναμώνει και να σας γεμίζει με αγάπη, ώστε να συνεχίζετε το δύσκολο έργο σας. Ταυτόχρονα θέλουμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη για τις όποιες δυσκολίες σας προκαλέσαμε. Ο Θεός να σας έχει καλά και να έχετε μια όμορφη και ευλογημένη χρονιά" Γ.Λ.
"Καλησπέρα Χρόνια πολλά να έχετε υγεία να είσαστε πάντα καλά,σας ευχαριστώ πάρα πάρα μα πάρα πολύ για την καλή σας θέληση για τα παιδιά μας . Σας εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σας. Καλή πρωτοχρονιά.Το ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά εσείς κάνετε έργα με τα παιδιά μας , σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας!" 

4.Γεωργία Δεληγιώργη Θεριστοπούλου -Λογοθεραπεύτρια
Μητέρα παιδίων που συμμετείχαν
Πραγματικά σας ευχαριστούμε! Τα παιδιά ήδη σας αναζητούν! 

5. κ.Σπύρο Σκιαδόπουλο Γονέα Παιδίών.
Ευχαριστούμε όλες τις κατηχητριες και όλους όσους βοήθησαν με το δικό τους τρόπο και απο το δικό τους πόστο για όσα προσέφεραν αυτές τις 2 ημέρες, και όχι μονο, στα παιδιά μας. Ευχαριστούμε τους πνευματικούς μας πατέρες, π. Αντώνιο και π. Ιωάννη που πάντα είναι στο πλευρό των παιδιών μας και σε μας. Ο Θεός να τους ευλογεί. 

6.κ Ελένη Αναστασοπούλου Μητέρα Παιδιών.
θέλω να ευχαριστήσω  όλες τις κατηχητριες , στην κα Γιώτα για την σημερινή αποδοχή τους. Το ποσό πολύ της ευχαριστώ, πως πέρασαν υπέροχα τα παιδάκια μου και την ευκαιρία που μου δώσατε να γίνω το απόλυτο παράδειγμα προσφοράς στα μάτια των παιδιών μου..... Δεν ειχα σκεφτεί όταν μου είπε η Νικη πως θα θέλατε λίγη βοήθεια στην κουζίνα πως τα παιδιά μου γυρνώντας σπίτι μου έλεγαν συνέχεια πόσο με καμαρωναν που με έβλεπαν να φροντίζω και τα άλλα παιδάκια..... 

Παναγώτα Γιαννακοπουλου -Τσιγάρα: Θεολόγος
Ευχαριστω τον Παναγαθο Θεο,αλλα και τον πρωτοπρεσβυτερο,π,Αντωνιο Ρουμελιωτη πνευματικο μου πατερα η γεροντα μου (οτι νομιζεις εσυ) προισταμενο, υπευθυνο νεοτητος του Ι.Ν.Αγ.Ιωανου Παραλιας να συμμετεχω στην 1 κατασκηνωση της ενοριας μας.Ηταν μια ευκαιρια χαρας κ ευλογιας να βλεπεις παιδια ηλικιας προνηπιου εως κ λυκειου να χαιρονται ,να γελουν, να τραγουδουν, να ψαλλουν, να κανουν κατασκευες, να παιζουν,να τρωνε βοηθωντας οι μεγαλυτεροι τα μικροτερα με χαρα.Νομιζα οτι ημουν στη Βηθλεεμ οπου τα παιδια ως αγγελοι υμνουσαν το νηπιομορφο ΙΗΣΟΥ.Το διακονημα μου ηταν η κουζινα ,οπου υπηρξε και βοηθεια μητερων απο τη πρωτη στιγμη που ελαβαν τα παιδια τους την ανακοινωση του κατασκηνωτικου διημερου.Ακουραστα με χαρα κ χαμογελο ετοιμαζαν τα γευματα, πρωινο , δεκατιανο, μεσημεριανο , απογευματινο.Ηταν κ γονεις που προσφεραν και υλικη βοηθεια απο δικη τους πρωτοβουλια χαιρομενοι για το περιβαλλον το χωρο και τις ολες δραστηριοτητες τις κατασκηνωσης,Ακουγα απο τους γονεις οταν επερναν τα παιδια τους την πρωτη ημερα ενα μεγαλο ευχαριστω.Την επομενη ημερα οι γονεις ελεγαν οτι απο νωρις τα παιδια ξυπνησαν μονα τους ,κ ξυπνουσαν κ αυτους μη και αργησουν στη κατασκηνωση Την δευτερη ημερα το απογευμα κατα τη ληξη αυτης της χαρας και ευλογιας οι γονεις ευχαριστουσαν τον π.Αντωνιο, τους κατηχητες.εμας,κ ρωτουσαν ποτε θα επεναλυφθει η κατασκηνωση Ακουστες δημιουργικες χαμογελαστες θυσιαστικες εβλεπες τις κατηχητριες.Θεωρω οτι αυτες οι δυο ημερες ηταν μια προσφορα αγαπης και αγκαλιας στα παιδια( με τις προσωπικες μου ατελειες)αλλα και ενα αγκαλιασμα των γονεων στα παιδια της ενοριας οχι μονο των δικων του.Δεν νομιζω οτι ειμαι υπερβολικη στην ελιπτικη μου περιγραφη,ειναι λιγα τα γραφομενα γιατι οι εμπειριες τα συναισθηματα δεν περιγραφονται παντοτε .Σας ευχαριστω συγνωμη. 


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού